Press "Enter" to skip to content

De Hoftuin

Prijsvraagontwerp voor 70 woningen en 56 parkeerplekken in Hof van Holland, Nijmegen.

Een robuuste stedenbouwkundige inpassing vormt de basis voor een duurzaam ontwerp.
De ligging dicht bij de prachtige natuur van de uiterwaarden is een sterke kwaliteit van de locatie. Uitgangspunt voor het ontwerp van het woongebouw is daarom de mogelijkheid om direct verbonden te zijn met deze landschappelijke structuur via een binnentuin op echte grond (geen dek).

Het woongebouw wordt logisch ingepast in het stedenbouwkundige plan van de Hof van Holland via een hoogteaccent op de hoek; daar waar de centrale as van het gebied eindigt. Inpassing naast de geplande basisschool en sporthal wordt beantwoord in schaal en korrel.

Het ontwerp heeft entrees en toegangen aan alle zijden. Dit zorgt voor levendige plinten en ogen op de buitenruimte, zodat het ontwerp bijdraagt aan de sociale duurzaamheid en het woongenot op de lange termijn.

In samenwerking met Tim Peeters.